Besparica ili problemi sa porezom, komšijama, nedostatak vremena za održavanje placeva i voćnjaka, sve to goni vlasnike da se rastosiljaju vikendica na obroncima Fruške gore, kraj Dunava, Save, Tise...

Zato je sada pravo vreme sa one koji imaju dovoljno novaca da investiraju i kupe sebi mesto za odmor za zaista male pare.

PROČITAJTE: PRIČA KOJA JE DUGO SKRIVANA: Dejan Bodiroga i Dražen Petrović su braća! Srbin i Hrvat ISTE KRVI

I vlasnici starih kuća u selima Banata prodaju ih za bud-zašto. Nekada je vikendica nedaleko od Beograda bila prestiž, a danas s njihove cene srozane na par hiljada evra.

 

- Vikendica u blizini Novog Bečeja, na spoju kanala DTD i Tise, 500m uzvodno od brane. Lokacija idealna za pecaroše i zaljubljenike u Tisu. Vikendica ima 20 metara kvadratnih, terasu i zemljiste od 850 metara kvadratnih. Na zemljištu se nalazi voćnjak, a sama vikendica je okružena borom i tujama starim preko 35 godina - glasi oglas vikendice koja se u gore pomenutom oglasu prodaje za 4.000 evra.

Foto: Shutterstock
 

Sa druge strane Dunava, u Sremu kod Čortanovaca prodaje se 10 ari placa i vikendica od 24 metara kvadratnih za 6.300 evra. Ima i podrum, struju i bazen za kišnicu.

- Nije blizu Dunava, sa druge strane je. Nalazi se na proplanku gde ima šest kuća i ima pogled na Čortanovce koji su u rupi - kazao nam je vlasnik kojeg smo pozvali telefonom.

Potpuno je neverovatno da kuća od 110 kvadrata može da se kupi za 8.000 evra u planinskom selu Jermenovci. U oglasu stoji da je useljiva, sa vodom, strujom, kupatilom...

Foto: Shutterstock
 

Ako vam je to mnogo, u alibunarskom selu Ilandža za 3.500 evra prodaje se kuća od 30 kvadrata.

Za plac na Fruškoj Gori potrebno je izdvojiti nešto više novca, tako, 26 ari košta 20.000 evra. Zato, ako vam je džep plići, a imate želju da nešto radite na zemlji, možete da se odlučite i za Obrenovac, gde se za male pare može kupiti plac ili kuća, a do tamo možete stići i sa Busplus kartom.

Tako, u Zvečkoj, plac od 19,8 ari sa strujom, vodom, gasom i drvenim objektom od 15 kvadrata košta 4.500 evra. Tu je i 40 stabala voćaka, a plac je ograđen.

Foto: RAS Srbija
 

U oglasima smo pronašli još jeftinih vikendica u Srbiji.

Vikendica od 29 kvadrata u Žabarima košta 3.700 evra, a od 40 kvadrata u Adicama (Gornje Podunavlje kod Sombora) 8.500 evra. U Beloj Crkvi može da se nađe vikendica za 6.000 evra, a u Tarašu kod Zrenjanina (na 200 metara od Tise) za 5.500 evra.

Scroll to top