Jovanka Broz rođena je , 7. decembra 1924. godine u Pećanima, a s Titom je bila u braku od 1952. Posle Titove smrti Jovanka je do kraja životu živela u izolaciji u vili na Dedinju, ni sa kim nije razgovarala i u grob je odnela brojne tajne Partije i Jugoslavije.

Read more...

Republika Srpska dobiće prvi igrani film o proboju Koridora kroz Posavinu, a rediteljka Slađana Zarić poručuje da je glavni motiv odavanje počasti poginulim borcima. Snimanje filma o jednoj od najslavnijih bitaka i pobeda koju je izvojevala Vojska Republike Srpske počelo je ovih dana.

Read more...

Nekadašnja ploveća rezidencija Josipa Broza Tita, brod "Galeb" danas je uz pomoć tri tegljača otegljen iz riječke luke u brodogradilište Dalmont u Kraljevici gde će biti preuređen u brod muzej.

Read more...

Hrvatska policija je dvojicu državljana Nigerije deportovala iz Pule gde su bili smešteni u prihvatni centar za migrante u Velikoj Kladuši, što je izazvalo burne rekacije i doprlo čak do britanskog Gardijana, koji je optužio naše zapadne susede za ovaj čin.

Read more...

Emir Hadžihafizbegović, jedan od najpoznatijih savremenih bosanskohercegovačkih glumaca, i pored značajnog broja uloga u filmovima, serijama i pozorištu, na prostorima Srbije i Crne Gore daleko je poznatiji po otvorenoj srbofobiji. Što ga, nesumnjivo, kvalifikuje za gostovanje na RTCG.

Read more...

Ribolov na Bilećkom jezeru u ovo doba godine je u punom jeku pa je jednostavnije upecati soma nego inače što je pošlo za rukom i ribolovcu Siniši Tepavčeviću Sići.

Read more...

Rijeku je noćas pogodila pijavica, kako kažu meštani. Vidljiva je jutros ogromna materijalna šteta na kućama, školi, automobilima, ali iz Pomorske meteorološke kancelarije još uvek ne potvrđuju da li je zaista reč o pijavici ili o jakom vetru. U svakom slučaju građani Rijeke su prestravljeni.

Read more...
Scroll to top