Doktor Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje Urgentno-kliničkog centra Republike Srpske, uhapšen je juče zbog sumnje da je bludničio nad nemoćnim licem na svom radnom mestu. 

PROČITAJTE: DETALJI O ZLOČINU KOD BATAJNICE: Oženjeni žandarm Pavle razneo sebe i ljubavnicu Marinu jer je želela da se vrati momku?

Iako se najpre pojavila informacija da je žrtva maloletni dečak, ubrzo je utvrđeno da je reč o muškarcu starom 36 godina, otac dvoje dece, koji je ležao na klinici.

 

Monstruozni incident dogodio se juče u prostorijama Kliničkom centru, kada je načelnik Darko Golić otišao do pacijenta. Ceo slučaj prijavile su medicinske sestre koje su zatekle Golića kako seksualno uznemirava nesrećnog muškarca.

- Poslovodstvo UKC-a RS saznalo je od radnika dežurne službe da se dr Golić neetički ponašao prema pacijentu. Odmah smo slučaj prijavili policiji i zatražili da se slučaj ispita, pošto nam je cilj da svi naši pacijenti budu zaštićeni - izjavio je dr Đajić.

Đajić je dodao da je pacijent svetinja i momentalno pokrenuo disciplinske mere prema osumnjičenom Goliću i suspendovao ga s posla. Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je da su u toku istražne radnje i da za sada ne može da saopšti više informacija.

On je dodao da će prema uhapšenom radniku biti preduzete sve zakonom predviđene mere.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs / Alo)

Scroll to top