Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske rekao je na pres konferenciji da je dete iz OŠ Branko Ćopić zaraženo virusom korona.

Kako saznajemo dete pohađosmi razred.

"Noćas smo odradili prve kontake i utvrdili da je i dete zaraženog Banjalučanina zaraženo virusom korona", istakao je Šeranić.

PROČITAJTE: Na Apeninima hara koronavirus: 27 novih smrtnih slučajeva u Italiji tokom zadnjih 24 sata!

"Reč je o osobi srednjovečne dobi koja se vratila iz Italije gde je radila. On je izolovan u UKC i njegovo stanje je dobro. Dete je učenik banjalučke Osnovne škole 'Branko Ćopić", istakao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

 

On je rekao da se zaraženo lice u skladu s preporukama po dolasku iz Italije javilo u zdravstvenu ustanovu kako bi bilo podvrgnuto pregledu.

Šeranić je naglasio da je stepen izlečenja kod zaraženih virusom korona veoma visok.

On je apelovao na građane da se pridržavaju preporuka s ciljem prevencije, navodeći da je poseban akcenat stavljen na ličnu higijenu.

PROČITAJTE: ISPLIVALA MAPA KRETANJA! Turci su OVE RUTE preporučili migrantima, evo da li će prolaziti kroz Srbiju (FOTO)

RADOJIČIĆ: OBUSTAVLjENA NASTAVA U OŠ "BRANKO ĆOPIĆ"

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je na pres-konferenciji povodom virusa korona, da je zaražen učenik osmog razreda Osnovne škole "Branko Čopić" te da je u ovoj školi nastava obustavljena do ponedeljka.

Kako je rekao, nastava u ostalim osnovnim školoma na području Banjaluke odvija se po planu.

 

Scroll to top