PODGORICA – Podgorička policija uhapsila je večeras poslanike Demokratskog Fronta Marinu Jočić i Milutina Zogovića zajedno sa još 16 osoba zbog izazivanja nereda ispred zgrade Centra bezbednosti Podgorica. To je zvanično saopšteno iz Uprave policije.

Povodom okupljanja građana večeras u Podgorici oglasila se Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je tokom bacanja kamenica od strane okupljenih jedan službenik policije povređen, oštećeno više službenih vozila. Policija je privela 18 građana, među kojima i dvoje poslanika.

- Večeras oko 20 časova ispred zgrade Centra bezbednosti Podgorica se bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja okupila grupu od oko 70 građana i opozicionih političara kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi. Policija je odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu. Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice. Ovom prilikom je oštećeno više službenih vozila Uprave policije i jedan službenik je povređen, navodi se u saopštenju Uprave policije.

 

Policija je, dodaje se u saopštenju, primenila zakonska ovlašećnja i upotrebila sredstva prinude – hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena.

U službene prostorije je privedeni su poslanici M.J. i M.Z. I građani L.M, M.V, O.D, E.Dž, O.Š, D.S, J.P, A.L, V.K, M.Ć, M.B, P.Š, F.P, Z.P, A.Ž i D.Lj.

U toku su dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata.

JOŠ JEDAN INCIDENT

U Podgorici je večeras oko 22.30 sati došlo do novog incidenta kada je jedna grupa " bacila više objekata prema policijskom kordonu koji je bio na ulici koja vodi ka Centru bezbednosti. Policija je intervenisala, a više osoba je privedeno.

Za sada nema zvaničnog saopštenja povodom ovog događaja, tako da je nepoznato da li je u ovom incidentu neko povređen.

 

Ranije večeras je objavljeno da je podgoričikapolicija zbog nereda ispred zgrade Centra bezbednosti Podgorica uhapsila 18 osoba među kojima su i lideri Demokratskog fronta Marina Jočić i Milutin Zogović.

Građani su uzvikivali "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit' mora, Milo lopove".

/

Scroll to top