BalkansPress

Dobro došli!

Stevan L. (38) uhapšen je juče zbog sumnje da je od 30-godišnjeg Beograđanina pokušao da iznudi 3.000 evra i to ucenjujući ga navodnim saznanjem da "tuče prostitutke".

Agonije žrtve iznuđivača počela je krajem decembra, kada je od jedne devojke dobio sms poruku sa ponudom da dođe na masažu. Kako se kasnije ispostavilo, devojka koja je poslala poruke je prijateljica sada uhapšenog Stevana L.

 

Žrtva je sa devojkom razmenila još nekoliko poruka, a zatim je na njen poziv došao u stan, za koji mu je ona dala adresu. Kada je ušao unutra, fizički ga je napao Stevan L., koji ga je, po prethodonom dogovoru sa devojkom, čekao da dođe.

Stevan je žrtvu napao uz reči da zna da on tuče prostitutke i da ga je prepoznao kao nasilnika. Ucenjujući ga da će njegovoj porodici pokazati sms poruke i otkriti njegovu "nasilničku prirodu", Stevan je od žrtve zatražio novac.

Uhapšen: Stevan L.
Foto: privatna arhiva / Privatna arhivaUhapšen: Stevan L.

"Plati, inače ću sve ispričati tvojoj ženi", bile su reči ucenjivača, saznajemo od izvora iz istrage.

Ucenjeni Beograđanin je u prvi mah pristao na sve zahteve ucenjivača. Dva puta mu je doneo novac - jednom 225.000 dinara, a drugi put 2.000 evra.

Međutim, ucenjivač nije imao nameru da prestane da traži novac i "apetit" mu je bio sve veći.

- Kada ga je pozvao treći put, Stevan je od žrtve tražio 3.000 evra. To je "prelilo čašu" i žrtva je došla u policiju i prijavila slučaj. U dogovoru sa inspektorima, pripremio je 3.000 evra obeleženih novčanica, a zatim otišao na sastanak sa ucenjivačem - kaže za "Blic" izvor upoznat sa istragom.

 

Sastanak je bio dogovoren u jednom restoranu u tržnom centru na Novom Beogradu.

- Žrtva i ucenjivač su seli za sto, a onda je usledila predaja koverte u kojoj je bio novac. U tom momentu su reagovali inspektori beogradske policije koji su celu situaciju posmatrali sa strane. Stevan je uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava za iznudu - kaže naš sagovornik.

Stevan L. je posle hapšenja priveden na saslušanje u Treće osnovno tužilaštvo, gde je saslušan.

- Osumnjičeni se branio ćutanjem, a posle saslušanja mu je određen pritvor od 30 dana - kažu u tužilaštvu.

Policija i tužilaštvo u nastavku istrage će ispitati i kakva je uloga devojke, koja je poslala poruku žrtvi, kao i njene prijateljice koja je takođe imala aktivnu ulogu u namamljivanju žrtve u stan.

 

(Blic.rs)

Scroll to top