Začula se strahovita eksplozija, kao da je neka ogromna bomba eksplodirala, a odmah smo znali da se nešto desilo na Ibarskoj magistrali. Kad smo stigli do puta, prizor je bio stravičan. U automobilu, koji je sleteo s magistrale, mladi ljudi nisu davali znake života. Povređeni su iz sveg glasa zapomagali, dozivali pomoć, krv se ledila, koliko je sve bilo stravično, tragično...

PROČITAJTE: PREOKRET U SLUČAJU PORODILjE SA "TIPOVANOM" BEBOM Poznata policiji odranije, izmislila napad i pretnje?

 

Ovako govore žitelji Županjca, koji su među prvima došli na lice mesta, kada su se u petak, oko jedan čas iza ponoći, na Ibarskoj magistrali, sudarili “bmv” i “dačija”. Navodno, vozač “dačije”, taksista, uključivao se sa sporednog puta iz Bogovađe na Ibarsku magistralu, u pravcu Beograda, odnosno Lazarevca. U tom trenutku, “bmv”, koji se kretao iz pravca Čačka, odnosno Ljiga, svom silinom je “dačiju” udario od pozadi, gurao je više od 70 metara, kada je sletela sa puta niz bankinu, u livadu.

*Foto B. Puzović

Kako saznajemo jedna od žrtava je dvadesetogodišnja Katarina Ivanković koja se nalazila u "bmv-u".

- Odmah su stigli policija, hitna pomoć i vatrogasci – kažu očevici. - Lazarevački vatrogasci su za samo nekoliko minuta isekli lim kako bi lekari hitne pomoći mogli da priđu unesrećenima u “dačiji”, koja je bila toliko smrskana, da na prvi pogled nije moglo da se prepozna koji je automobil u pitanju. Za neke, na žalost, nije bilo pomoći, već su bili mrtvi.

 

Ekipa lajkovačke hitne pomoći, saznajemo, jednog povređenog prebacila je u Opštu bolnicu u Valjevo, ali je zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja odmah upućen u Beograd. Vatrogasci iz Lazarevca morali su, pričaju žitelji Županjca, da seku lim i “bmv-a”, kako bi izvukli povređene.

- Ceo život smo pored Ibarske magistrale, svakakve nesreće su se dešavale, ali nešto ovako stravično nikada do sada nismo videli – kažu seljani lazarevačkog sela Županjac. - Tela su bila unakažena, na livadi, pored puta, u koju su vozila sletela, svuda su bili krv, delovi limarije, plastike, polomljene stvari iz automobila.

*Foto B. Puzović

PROČITAJTE: DETALJI TRAGEDIJE U NIŠKOJ BANJI Izašao iz kola da pomogne, zgazio ga pijani vozač, a čovek zbog koga je stao - pobegao!

Scroll to top