Šapčanin Bogdan Gajić (20) uhapšen je zbog sumnje da je u porodičnoj kući, u Ulici oslobođenja, ubio svog rođenog brata Ignjata (24). Prema prvim informacijama iz istrage, nesrećni mladić je nasmrt pretučen, nakon čega je Bogdan stavio telo u gepek u nameri da ga se negde otarasi. Policijska patrola ga je, navodno, slučajno zaustavila u kolima i tada je otkriven leš.

Milan Milutinović, zamenik višeg javnog tužioca u Šapcu, rekao je za "Novosti" da je osumnjičenom određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Nakon toga, tužilac će odlučiti da li će zatražiti pritvor za njega od sudije za prethodni postupak Višeg suda u Šapcu.

U Višem tužilaštvu, zasad, nemaju informaciju kad se dogodilo ubistvo. Izvesno je samo da je događaj prijavljen u ponedeljak uveče. Tek posle uviđaja, ali i sveobuhvatnih veštačenja, saslušanja osumnjičenog i, eventualnih svedoka, moći će da se zna kako je došlo do zločina. Nezvanično, uhapšeni je pokušao da se reši tela svog brata.

 

- Izneo ga je iz kuće, stavio u gepek i povezao tražeći pogodno mesto da se otarasi leša - rekao nam je izvor iz MUP. - Saobraćajci su nasumično kontrolisali vozače i tako su zaustavili Bogdana. Najverovatnije su nešto posumnjali, pa su tražili da otvori gepek, i tako je uhvaćen.

Prema našim saznanjima, otac osumnjičenog i žrtve ima još jednog sina i slovi za uglednog Šapčanina. Radi kao profesor u visokoškolskoj ustanovi, a majka mladića je bankarski službenik. Očeva sestra je profesorka istorije. I po ocu i po majci ova familija slovi za kulturnu i pristojnu.

MOTIV NEPOZNAT - Teško ko od poznanika, komšija, srodnika i prijatelja može da dokuči šta je bio motiv ovako surovog zločina. - Kako ne bismo bili u šoku? Strašno je kad se tako nešto dogodi na filmu, a kamoli u našem kraju - kaže jedan od komšija Gajića. - Znao sam ih kao korektne mladiće, kako se to kaže, "dobar dan, za dobar dan".

Kolege oca dvojice mladića kažu da im se on nikada nije žalio na decu. Opisuju ga kao korektnog čoveka, koji poštuje i tuđu decu, vrstan je stručnjak u poslu i pedagog. Slično govore i saradnici majke, koji su u šoku.

- Nije razdvajao sinove, ni u čemu. Vodio je računa da im kao i svaki roditelj što više pruži - kažu očeve kolege. - Ne smem ni da zamislim kako mu je sada. Dvostruka muka, jedno dete mrtvo, drugo iza rešetaka. Teško njegovom očinskom srcu. Kako je tek majci, koja ih je podizala, gajila, negovala, vaspitavala, strašno je i pretpostavljati. Ova deca nikada nisu pravila incidente bilo koje vrste. Bili su prosvetarska porodica za uzor.

Kako saznajemo, ova šabačka porodica je u rodbinskoj vezi sa porodicom čuvenog slikara Milića od Mačve.

Scroll to top