Sa više udaraca po glavi i telu Marko Puzić (27) iz Bogatića, zvani Isus, teško je povredio svoju majku Desanku (61) da bi je na kraju udavio golim rukama! U nastupu gneva, mladić je teške povrede naneo i svojoj babi Veri (82), koja je nekako preživela napad. Ovaj jezivi zločin dogodio se u sredu oko podneva u njihovoj porodičnoj kući u Bogatiću. Samo nekoliko sati ranije Pavle Tomić (20) iz Kaluđerice uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju majku Tijanu (56). Mladić se sumnjiči da je ženu ubo nožem više puta, a potom joj prerezao vrat!

PROČITAJTE: INCIDENT U BRISELU: Hrvat pokušao da se zapali jer je ljut na Srbe?! (FOTO)

Zaprepašćeni Mačvani pričaju da od Marka Puzića niko nije očekivao ništa slično, pa nisu stigli ni da odreaguju.

- Čuli smo ga kako viče po dvorištu: "Ja sam Isus! Moraću da pustim krv!" - priča jedna od zgranutih komšinica. - Pretio je da će da ode kod komšije sa kojim je imao neke probleme i da će ga ubiti. Išla mu je pena na usta, toliko je bio uznemiren.

 

Ali, kada se, preteći da će usmrtiti komšiju, zaputio da izađe iz dvorišta dve žene su krenule da ga zaustave. Majka Desanka nikako nije mogla da se izbori sa, inače, vrlo korpulentnim sinom, koji je dugi niz godina bildovao i bio izrazito snažan.

- Otac Zvonko je bio na njivi kada se ovo dešavalo, tako da je mladić bio sam sa ženama kod kuće. Baba je pritrčala da pomogne snahi, ali je bila grubo odgurnuta i prošla je skoro isto kao i Desanka. Zvali smo policiju, međutim, organi reda jednostavno nisu mogli da stignu na vreme - priča nam jedan meštanin.

Kada je stigla, policijska patrola jedva je uspela da se izbori sa razjarenim momkom, a jednog od policajaca meštani Bogatića su videli kako se u stanicu vratio krvavih ruku. Policajci sa dugogodišnjim iskustvom kažu da nikada nisu videli takvu snagu i svedoče da su osumnjičenom jedva stavili lisice na ruke.

- Marko nikada nije bio problematičan, niti je protiv njega podneta prijava. Zato smo i iznenađeni. Završio je višu informatičku školu, nije nigde radio, ali je pomagao u kući i vredno trenirao - priča jedan od prijatelja iz Bogatića.

*Kuća u kojoj su Tomići bili podstanari

Kako saznajemo, baba Vera koju je hitna pomoć brzo prevezla u šabačku bolnicu, nije životno ugrožena, ali lekari prate njeno stanje. A za majku Desanku, nažalost, mogli su samo da konstatuju smrt. Marku Puziću policija je odredila 48-časovno zadržavanje.

Nažalost, sličan krvavi scenario dogodio se i u Beogradu istog dana. Pavle Tomić iz Kaluđerice uhapšen je zbog sumnje da je tokom prethodne noći, u izmajmljenom stanu ubio svoju majku Tijanu Tomić (56). Dežurni lekari Hitne pomoći su mogli samo da konstatuju smrt žene.

Nakon zločina dvadesetogodišnji mladić je pokušao da pobegne, međutim, policajci iz Kaluđerice brzo su reagovali i uhapsili ga posle samo deset minuta potrage. Prema nezvaničnim saznanjima, Pavle je Tijanu, kako se sumnja, ubio pred ocem i mlađim bratom, koji su pokušali da pomognu nesrećnoj ženi.

 

- Zločin se dogodio tri sata posle ponoći, a pripadnici policije pronašli su nož koji je ubica koristio - rekli su nadležni iz MUP.

Nakon hapšenja osumnjičeni je nepovezano pričao o svirepom ubistvu i nije se izjašnjavao o krivici.

- Znamo da su bili u lošoj finansijskoj situaciji, a Tijana je imala čak dva posla - pričaju komšije. - Kad god bismo je sreli imala je osmeh na licu, ne mogu da verujem da se nešto tako dogodilo...

Kako kažu, uhapšeni mladić aktivno se bavio kik-boksom.

*Marko Puzić

ISUS BIO U RASTROJSTVU?

Očevici zločina u Bogatiću kažu da je Marko u trenutku kada je nasrnuo na majku i babu bio u strahovitom rastrojstvu. Ta razjarenost nije ga prošla ni po dolasku policije sa kojom je, takođe, pokušao da se obračuna. A lekari tamošnjeg Doma zdravlja sa kojima smo stupili u kontakt, tvrde da nije bio nervni bolesnik.

PROČITAJTE: TRAGEDIJA NA SOTSKOM JEZERU Mladić upao u vodu, drug skočio da ga spase, a onda su obojica NESTALA

KRVAVI TRAGOVI U KALUĐERICI

U naselju Kaluđerica sredinom aprila, Miljan Z. (31) ašovom je, kako se sumnja, ubio svoju majku Bosanku T. (58), zadajući joj smrtonosne udarce u glavu. Porodičnoj tragediji je prethodila žustra svađa majke i sine dvorištu porodične kuće u kojoj su živeli. Miljan Z. je svoju majku pretukao ašovom, a nesrećna žena je od posledica povreda preminula na mestu nesreće.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top