U Sremskoj Kamenici večeras oko 21 sat se dogodilo pucnjava u kojoj je, kako saznajemo, hicima iz vatrenog oružja usmrćen Dragan Amidžić (55) iz Novog Sada. Navodno je ispaljen rafal. Policija je blokirala ulaz u Sremsku Kamenicu i traga za počiniocem ili više njih.

Radi se o kontroverznom biznismenu koga Novosađani pamte po neverovatnoj bahatosti. Redovno se dešavalo da privatnim mlaznim avionom leti toliko nisko, da sugrađanima maltene proleće iznad glava.

Svojevremeno je Amidžić bio poznat i po tome što je skupocene automobile "bentli" i "porše" vozio velikom brzinom gradskim ulicama, a dešavalo se i da oklopnim vozilom u Sremskoj Kamenici uništi kolovoz i zaštitnu ogradu, za šta je, pisali su mediji, dobio samo prekršajnu prijavu.

 

Pamti se i njegov verbalni napad na bivšeg gradonačelnika, kao i obračun s novinarima.

Novosađani su ranije govorili da je Amidžić "umislio da je bog i batina" i da može da radi šta god poželi.

- Svi ga u ovom gradu znaju po bezobraznom i bahatom ponašanju! Pre svega je poznat po vožnji privatnog mlaznog aviona "Galeb". Ima običaj da leti na maloj visini i tako ugrožava ljude i kod njih izaziva strah i uznemirenje. U aprilu 2012. godine nadletao je centar grada tokom trajanja političkog mitinga, a na plaži Štrand je na svega nekoliko desetina metara izvodio akrobacije. Poznat je i po tome što "bentli" i "porše" vozi neverovatnom brzinom gradskim ulicama - rekao je pre nekoliko godina izvor iz novosadske policije.

Scroll to top