Kontroverzni biznismen koga Novosađani pamte po neverovatnoj bahatosti. Svojevremeno je bio poznat i po tome što je skupocene automobile "bentli" i "porše" vozio velikom brzinom gradskim ulicama, a dešavalo se i da oklopnim vozilom u Sremskoj Kamenici uništi kolovoz i zaštitnu ogradu, za šta je, pisali su mediji, dobio samo prekršajnu prijavu. Pamti se i njegov verbalni napad na bivšeg gradonačelnika, kao i obračun s novinarima. Ovim rečima opisuju građani Dragana Amidžića (55) iz Novog Sada, koji je ubijen u Sremskoj Kamenici.

PROČITAJTE: Napadao gradonačelnika, bahato pilotirao avionom: Ko je bio usmrćeni biznismen Dragan Amidžić Amidža? (VIDEO)

Naš fotoreporter snimio je deo imovine koju je Amidžić posedovao. Iza zida kuće u Ribnjaku “kriju” se oklopna vozila, haubica, džipovi... Na obali Dunava mlazni avion kojim je redovno leteo toliko nisko, da sugrađanima maltene proleće iznad glava.

 

Novosađani su ranije govorili da je Amidžić "umislio da je bog i batina" i da može da radi šta god poželi.

- Svi ga u ovom gradu znaju po bezobraznom i bahatom ponašanju! Pre svega je poznat po vožnji privatnog mlaznog aviona "Galeb". Ima običaj da leti na maloj visini i tako ugrožava ljude i kod njih izaziva strah i uznemirenje. U aprilu 2012. godine nadletao je centar grada tokom trajanja političkog mitinga, a na plaži Štrand je na svega nekoliko desetina metara izvodio akrobacije. Poznat je i po tome što "bentli" i "porše" vozi neverovatnom brzinom gradskim ulicama - rekao je pre nekoliko godina izvor iz novosadske policije.

Dragan Amidžić (55) ubijen je hicima iz vatrenog oružja 6. oktobra u Sremskoj Kamenici. Egzekutor je u biznismena pucao iz mraka u klasičnoj sačekuši, a Službe hitne pomoći je mogla samo da konstatuje smrt. Istovremeno se utvrđuje i motiv krvave likvidacije.

*Foto: D. Dozet

*Foto: D. Dozet

 

 Foto: D. Dozet

*Foto: D. Dozet

*Foto: D. Dozet

*Foto: D. Dozet

 

*Foto: D. Dozet

PROČITAJTE: TERAO JE SEVERINU SA BINE, PODRŽAO ŠEŠELJA U ZATVORU, PROVOCIRAO HRVATE TETOVAŽAMA... Skandali su mu uništili karijeru, ali ON SE IPAK VRATIO posle 7 godina!

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs, Foto: D. Dozet)

Scroll to top