Četvorica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su pripremali ubistvo Jovana Vukotića koji slovi za prvog čoveka "škaljarskog klana", tako što su pokušali da ga otruju cijanidom.

PROČITAJTE: OVO JE LEPA VASPITAČICA KOJU JE ŽANDARM RAZNEO BOMBOM: Zabranjena ljubav Marinu odvela u smrt

Vukotić trenutno boravi u Centralnom zatvoru, a prema dosadašnjim informacijama iz istrage, uhapšeni muškarci pokušali su da mu podmetnu natrijum-cijanid u hranu koji bi ga, u slučaju da je dospeo u organizam "škaljarca", ubio za minut.

Pokušaj likvidacije Vukotića otkriven je pre mesec dana, kada je četvorka uhapšena. Navodno, oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu obično donosi ručak iz jednog beogradskog restorana.

 

- Predstavljajući se kao policaji, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje - potvrdili su izvori.

*Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Osim lažnih policijskih prsluka, sa oznakama UKP, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje.

 

- Tada je kod njih pronađena i sumnjiva supstanca, a veštačenjem je utvrđeno da je reč o opasnom otrovu, cijanidu. Da su uspeli da cijanid ubace u hranu, nema sumnje da bi, i pored velikog i pojačanog obezbeđenja koje Vukotić ima u ćeliji, uspeli u svojoj nameri - kaže izvor i napominje da svaki pritvorenik ima pravo da dobija hranu od kuće ili iz restorana.

*Foto:Privatna Arhiva

Protiv osumnjičenih pokrenut je postupak za nedozvoljeno držanje oružja i pripremu ubista.

 

Škaljarci se našli na meti u istom trenutku

Ne treba zaboraviti da se, paralelno sa ovim događajem, dogodilo brutalno ubistvo Igora Dedovića, Vukotićevog kuma i saradnika, i Stevana Stamatovića u Atini. Grčka policija još pokušava da otpetlja zamršene konce sukoba između "kavčana" i "škaljaraca" i uđe u trag četvorici osumnjičenih koji su kobnog popodneva sasuli više od 20 hitaca u Dedovića i Stamatovića.

*Foto: Star.gr / Youtube

Prema policijskim evidencijama, "škaljarskim" klanom rukovode Jovica Vukotić, njegov rođeni brat Igor koji se nalazi u bekstvu, a do nedavno i Dedović, koji je likvidiran u Grčkoj. Stamatovićeva uloga bila je da rukovodi zagoračkom grupom, bliskom "škaljarskom klanu".

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top