U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila ujutros oko 7.30 na Ibarskoj magistrali, u Preljini, poginuo je Nikola Đorđević (28) iz Bresnice kod Čačka, dok su dve osobe povređene. Po rečima dr Biljane Kočović, iz Urgentne službe Opšte bolnice u Čačku, jedna osoba je sa lakšim povredama upućena u ortopedsku ambulantu radi daljeg dijagnostikovanja, dok je drugi pacijent sa teškim povredama smešten na odeljenje intenzivne nege, i, na sreću, on nije životno ugrožen.

Prema našim saznanjima, do sudara je došlo kada je Esad F. (41) iz Tutina, koji je upravljao vozilom "fijat hroma", beogradskih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Čačka ka Mrčajevcima, prešao u suprotnu traku puta i direktno se zakucao u automobil "kiju", za čijim volanom je bio nesrećni Nikola.

 

Kako saznajemo, nesreći je prethodila prava filmska trka, pošto je policija pokušala da zaustavi Esada u Kulinovačkom polju, nedaleko od OMV pumpe, ali on nije želeo da stane, jer je, navodno, u gepeku automobila imao veću količinu cigareta bez akciza. Odbio je da stane, pa je za njim, pod rotacijom, krenula policijska potera. U jednom momentu, Esad je naglo započeo preticanje, i to u blizini hipodroma, ne videvši da mu u susret ide automobil. Tada je došlo do direktnog čeonog sudara. Od siline udara "kija" je sletela u kanal pored puta.

- Vozač koji je izazvao udes izašao je iz smrskanog auta, i bez obzira na to što je video šta se dogodilo, nastavio je da beži. Trčao je nekoliko stotina metara, a za njim su pojurili policajci. Stigli su ga kod tržnog centra "Atrijum" - ispričao nam je izvor blizak istrazi. - U njegovom automobilu, u gepeku i raznim pregradama policija je pronašla veliku količinu cigareta bez propratne dokumentacije. Verovatno je zbog toga bežao...

*Foto: Novosti.rs


U udesu je učestvovalo i taksi vozilo "reno megan", koje se kretalo iz pravca Mrčajevaca, iza "kije", zakucavši se u vozilo ispred. Taksista je zadobio lakše povrede.
Suvozač nastradalog, najverovatnije Nikolin rođak Miljko Đorđević, povređen je u nesreći, kao i Esad, i njih dvojica se nalaze u čačanskoj bolnici.

NIKOLA BIO PRED ŽENIDBOM

- Nikola i Miljko bili su nerazdvojni. Oni su u četvrtak, kao i uvek, krenuli autom na posao. Nismo mogli da verujemo kada smo čuli da je Nikola poginuo. Bio je divan momak, studirao je u Kragujevcu, vredan, iz čestite porodice... Trebalo je uskoro da pravi svadbu. Strašno je šta se dogodilo - ispričao nam je Nikolin komšija iz Bresnice.

Scroll to top