Zvanično najbolji teniski junior sveta Miomir Miša Kecmanović nije krio iznenađenje zbog greške jednog stranog novinara koji je ispratio njegovu pobedu na Rolan Garosu.

Na zahtev predstavnika sedme sile da kaže kako se oseća kao Amerikanac, Kecmanović je prvo od šoka opsovao:

- Kakvo je to pitanje, je*ote? - rekao je začuđeni Kecmanović, prenosi Sport klub.

Nakon iznenađujućeg početka razgovora s novinarom, mladi Srbin se vratio normalnom tonu.

 

- Mislim da sam Amerikanac jedino po tome kako govorim, ali ja sam sto posto Srbin - u Beogradu sam se rodio, odatle potičem, mentalitet mi je takav, tako da dileme nema. Kad završim karijeru, voleo bih da živim kod kuće, mada se nadam da ću za 20 godina i dalje igrati - objasnio je on.

Kecmanović trenira na poznatoj akademiji Nika Bolitijerija na Floridi, pa je verovatno karakterističan izgovor engleskog „povukao“ novinara da izvuče pogrešan zaključak o njemu kao Amerikancu.

Inače, rođeni Beograđanin plasirao se juče u osminu finala Rolan Garosa pobedom u drugom kolu nad Tunišaninom Mohamedom Ali Belalunom sa 6:2, 6:1 za svega 52 minuta igre.

U narednoj rundi ga očekuje duel za četvrtfinale s Duarteom Valeom.

Srbin svetski šampion

MARI, KERBER I NAŠ MIŠA!

Sjajni Kecmanović juče je u Parizu proglašen za svetskog juniorskog šampiona i njemu je, uz najbolju teniserku Anđeliku Kerber i najboljeg tenisera Endija Marija, priređena ta velika čast na završetku omladinskog staža.

Ubuduće će se o njemu pisati isključivo kao o profesionalcu, mada je i dosadašnjim igrama na ATP turnirima već zaslužio 466. mesto na rang-listi.

*Foto: Profimedia

MIOMIR KECMANOVIĆ

- Rođen 31. avgusta 1999. godine u Beogradu

- Od 13. godine trenira na IMG akademiji Nika Bolitijerija

- Osvojio Oranž boul, profi turnire na Floridi i u Turskoj

(Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top