BalkansPress

Dobro došli!

Prošle su 24 godine od smrti košarkaške legende Dražena Petrovića, ali njegov život, kao i smrt, i danas izazivaju veliku pažnju. Ovih dana objavljena je novi film o njegovoj smrti, a snimljen je i prvi susret Draženove majke Biserke i Hilal Edebal, devojke koja je u trenutku tragične nesreće sedela na zadnjem sedištu Golfa u kojem je Petrović poginuo.

Treća osoba u automobilu bila je Klara Šalanci, Draženova tadašnja devojka, koja je pokupila hrvatskog košarkaša u Frankfurtu i vozila ga, zajedno s Hilal, prema Minhenu kada je Golf udario u kamion. Dražen je izleteo kroz staklo i poginuo, turska košarkašica Edebal završila je u komi i sa amnezijom, a Klara je prošla sa lakšim povredama. Nemačka manekenka je nakon nesreće nastavila karijeru i udala se za slavnog fudbalera Olivera Birofa, a o kobnom danu nikada nije pričala za medije.

 

Draženova majka Biserka progovorila je o najtežim trenucima života za "Dnevni Avaz".

- Emotivno sam se istrošila od ovog susreta. Mislila sam da neću moći da izdržim. To je samo deo filma koji je napravljen u Istanbulu i objavljen povodom godišnjice smrti mog sina", rekla je Biserka Petrović i dodala da se snima film o Draženu za američko i hrvatsko tržište.

Tek kad pogledate drugi deo, videćete koliko je to bilo potresno. Hilal je uništena", rekla je o devojci koja se ni ne seća nesreće niti da je bila u automobilu s Draženom.

S nekadašnjom Draženovom devojkom Klarom, koja se teško nosila s nesrećom i koju su mnogi krivili za Draženovu smrt, Biserka Petrović nema nikakav kontakt, a za nju nema ni lepih reči.

Ona je monstrum. Nije čak ni sa Hilal u kontaktu. Nije je posećivala ni dok je bila bolesna, iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt", rekla je Draženova majka.

(Autor: Index.hr)

Scroll to top