Posle ovoga, ništa više neće biti isto.

Delovalo je da je samo novinarsko nagađanje, ali ispostavilo se da je "Marka" sve pogodila - Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) usvojila je novi sistem bodovanja u nastavku sezone, po kojem će svakom teniseru, ukoliko ostvari slabiji rezultat na turniru ove godine nego prošle, ostati bodovi iz 2019. godine.

PROČITAJTE: TRAŽE DA SE SRBIN POVUČE: "Njegova donacija bolnicama me ne zanima, Novak Đoković mora da ode!"

To praktično znači da je u trci za "broj 1" Rafael Nadal u prednosti u odnosu na Novaka Đokovića jer je Španac imao bolji finiš prošle sezone.

 

Takođe, ovim saopštenjem ATP-a, ispostavilo se da je španska "Marka" bila na dobrom tragu kada je nedavno objavila da će doći do promena u bodovanju, ali ne procentualnim gubitkom bodova, nego po principu boljeg rezultata.

Ostatak sezone bi trebalo da se nastavi u Vašingtonu 14. avgusta, a potom slede Sinsinati, US Open u Njujorku, Kicbil, Madrid, Rim i Rolan Garos u Parizu.

 Federer, Nadal, Đoković

*Federer, Nadal, Đoković, Foto: EPA/NIc Bothma

PROČITAJTE: EVO ŠTA SU MU PORUČILI Ispred Hrvatskog narodnog kazališta osvanuo transparent upućen Novaku (FOTO)

Promena sistema bodovanja je uzgleda samo još jedan u nizu napada na najboljeg tenisera Srbije koji očigledno dirigovano traje još od ''Adrija tur.''

Sad je već svima jasno da drugačije ne mogu da skinu Novaka sa trona, pa su ljudi koji vode ATP odlučili da čak promene pravila kako bi se Španac ponovo vratio na vrh.

Scroll to top