BalkansPress

Dobro došli!

Đuriću će u Briselu uručiti nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznanje lažne države.

Predstavnici adminsitracije u Briselu u četvrtak će praktično uručiti ultimatum Srbiji – ekskluzivno saznajemo iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora.

PROČITAJTE: Šta znači ugovor sa Evroazijskom unijom: Srbija dobila uslove kakve nema nijedna evropska država

Prema našim informacijama, delegaciji Beograda koja putuje na razgovore sa Miroslavom Lajčakom i predstavnicima prištinskih institucija u sedištu Evropske unije biće uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznanje Kosova od strane Srbije i kojim se od naše strane neopozivo zahteva da suštinski prizna jednostano proglašenu nezavisnost lažne države.

 

Naši sagovornici iz diplomatskih krugova tvrde da Brisel preko specijalnog izaslanika Lajčaka planira da šefu srpskog tima Marku Đuriću preda poverljivi nacrt, sa  zahtevom da isti prosledi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 

*Foto Tanjug

PROČITAJTE: Svet čeka šok zbog strašnog zločina nad Srbima: „Žetva“ će poljuljati tvorevinu „Kosovo“!

- Ovaj nacrt je EU sačinila bez pregovora sa bilo kojom od strana i zloupotrebljavajući njihovo prisustvo u tehničkom dijalogu . U tekstu se uz zahteva da Srbija prihvati i članstvo Kosova u UN i drugim međunarodnim organizacijama – preneo je dobro obavešten izvor.

Scroll to top