Takmičenje za Mis Nemačke održava se još od 1927. godine, ali od prošlog vikenda mnogo toga se promenilo.

Organizator Maks Klemer je objasnio da se tražila savremena žena sa stavom, prisutna na društvenim mrežama i koja može biti uzor drugima. Kako je rekao, ovo takmičenje više se ne ograničava samo na spoljašnjost, nego su u centru pažnje ličnost, karakter i životna priča takmičarki.

PROČITAJTE: Legendarni glumac iz serijala "Seks i grad" dobio sina u 66. godini: Dali mu najčudnije ime ikada!

Zato od ove godine više nema revija u kupaćim kostimima. Žene se predstavljaju u večernjim haljinama i odeći za svaki dan, sa vrtoglavo visokim potpeticama, ali i u ležernim cipelama bez pete.

Novu Mis Nemačke među finalistkinjama u dobi od 18 do 35 godina izabrao je žiri čiji je sastav takođe jedna od novina: u njemu su bile samo žene.

 

I druga novost: Leoni Šarlot Von Hese je najstarija Mis u 93-godišnjoj istoriji ovog takmičenja. Takođe je i prva majka koja je ponela tu titulu. Ona ima trogodišnjeg sina, a u Kilu, gde živi sa sinom i partnerom, vodi svoj Internet portal za prodaju odeće.

"Karakter dolazi sa životnim iskustvom", kaže ova žena plave kose i zelenih očiju. Rođena je i odrasla u Namibiji, gdje još uvek žive njeni roditelji i tri sestre. Nakon mature studirala je marketing i putovala po celom svetu. Živela je u Atini, Londonu, Milanu, Kapstadu i Berlinu. Radila je u reklamnim agencijama i kao stilistkinja.

*foto: Profimedia

Kao Mis Nemačke želi da simbolizuje modernu ženu stariju od 30 godina, kaže i ističe: "Neću godinu dana biti lutka u izlogu."

Ona, prema sopstvenim rečima, želi da se zalaže za samostalne i samouverene žene.

"Ženstvenost se ne definiše odećom", kaže i dodaje da najradije nosi sakoe i pantalone: "Ne treba mi haljina da bih izrazila svoju ženstvenost".

(BalkansPress / Izvor: Stil.kurir.rs)

Scroll to top