BalkansPress

Dobro došli!

Pokušaj francuskog ratnog vazduhoplovstva da organizuje provokaciju kod Krima završio se neslavno.

Grupa od dva francuska lovca Miraž-2000 i Rafal, u pratnji vazdušnog tankera, pokušala je da izvede opasnu provokaciju u blizini ruske granice.

Međutim, dobro funkcionišući lovci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije ne samo da su mogli neprimetno da se pojave pored NATO aviona, već su, sevši im na rep, uspeli da ih uspešno oteraju.

Svrha pojavljivanja francuskih taktičkih lovaca u blizini ruskih granica ostaje nepoznata, međutim, po svemu sudeći, na ovaj način je francusko vazduhoplovstvo nameravalo da demonstrira Rusiji spremnost da podrži Ukrajinu.

 

Ipak, podrška Kijeva nije se završila ni na koji način u korist NATO, francuski piloti nisu mogli da se suprotstave ruskim borbenim avionima

Posle nekoliko dugih pokušaja da Ruse skinu sa repa, posade lovaca francuskog ratnog vazduhoplovstva odlučile su da odu.

Važno je napomenuti da se u Francuskoj nedavno govorilo da su francuski lovci Rafal superiorniji od ruskih aviona u manevrisanju, ali sudeći po tome što su ruski piloti virtuozno držali „Francuze“ u nišanu svojih sistema, Pariz je mogao da primi samo neprijatnu poruku da su inferiorni.

Poznato je da nije došlo do kršenja državne granice, iako je ovo daleko od prvog puta da Francuska namerno pravi provokacije protiv Rusije.

(Izvor: WebTribune.rs)

Scroll to top