MOSKVA - „Oružane snage Rusije su 28. jula uveče raketama velike preciznosti likvidirale više od 150 ukrajinskih ekstremista. Direktnim pogotkom je uništen vojni železnički ešalon na stanici Krasnoarmejsk u DNR koji je prevozio elitni jurišni bataljon prve odvojene brigade predsednika Ukrajine.

Na mestu je likvidirano preko 140 ekstremista. Još oko 250 militanata je zadobilo povrede različitog stepena. Sva vojna tehnika, koja se nalazila u ešalonu, je onesposobljena“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruska vojska „iskanderima“ gađala položaje nacionalističkog bataljona „Kraken“ u Harkovskoj oblasti, a tom prilikom „likvidirano je preko 30 nacista i uništeno je 10 jedinica vojne tehnike”.

PROČITAJTE: Makedonija poklonila tenkove Ukrajini (VIDEO)

 

Ekstremisti „Krakena“ bili su smešteni u hangarima lokalnog mesnog kombinata u području grada Bogoduhov u Harkovskoj oblasti, saopštava rusko ministarstvo.

Ruska PVO je tokom proteklog dana oborila 13 ukrajinskih dronova. Presretnuto je šest projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih sistema, kao i dve balističke rakete „Točka U“ u Hersonskoj oblasti. Ruski lovci oborili su ukrajinski avion MiG-29 u području Krivog Roga.

Tokom kontrabaterijske borbe ruska vojska je uništila dve američke haubice M777 u Zaporoškoj oblasti. Uništena je i baterija višecevnih raketnih bacača „Uragan“ i dve artiljerijske baterije haubica „Giacint B“ u DNR.

*Foto: EPA EFE SK

PROČITAJTE: "SPREMITE SE ZA RAT!" - Ovo je poruka kineske vojske zbog posete Amerikanke Nensi Pelosi Tajvanu

Ruska vojska je eliminisala šest vodova ukrajinskih višecevnih raketnih bacača „Grad“, dve baterije artiljerijskih sistema „Gvozdika“, sedam vodova artiljerijskog oruđa D-20 i D-30. Uništeni vodovi su se nalazili na položajima u DNR, Zaporoškoj i Nikolajevskoj oblasti.

Oružane snage Rusije uništile su privremene položaje 110. i 14. mehanizovane brigade ukrajinske vojske. Likvidirano je do 80 militanata i vojna tehnika.

 

Volodin: Iza napada na zatvor stoje Zelenski i Vašington

MOSKVA - Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin tvrdi da iza raketnog napada na istražni zatvor u Jelenovki stoje predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i Vašington, koji, kako je naveo, pokušavaju da spreče novo suđenje u Nirnbergu na kojem bi svedočili zarobljeni pripadnici ukrajinskog bataljona „Azov”.

„To je urađeno sa jednim ciljem: sprečiti novi Nirnberški proces, gde bi svedočili zarobljeni nacisti-azovci. Vašington i Kijev uklanjaju svedoke svojih zločina protiv čovečanstva kako se građani evropskih država i Sjedinjenih Država ne bi okrenuli od njih, a snabdevanje oružjem i municijom bilo nastavljeno”, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu, preneo je Tanjug.

PROČITAJTE: Amerikanci kupili trećinu obradivog zemljišta Ukrajine

Prema rečima Volodina, ako bi pripadnici Azova priznali svoja zverstava, to bi dovelo do zahteva za krivično gonjenje lidera niza zemalja NATO-a, prenosi RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da je u ukrajinskom raketnom napadu na zatvor u Jelenovki u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj republici ubijeno 40 ukrajinskih ratnih zarobljenika, a 75 povređeno.

(Izvor: Politika.rs)

Scroll to top