Sankcije i prava ekonomska saradnja su fenomeni sa različitih „planeta“.

Pravi interes će nekako pronaći način da nastavi posao, uprkos spoljnom veštačkom ograničavajućem faktoru.

Na primer, blokiranu mogućnost ruske kompanije Transnjeft da plaća tarifu za tranzit nafte kroz Ukrajinu evropski potrošači domaćih sirovina brzo rešavaju sami i samoinicijativno plaćajući naknadu.

Dakle, cena barela se skoro udvostručuje ali su mađarske i slovačke kompanije na tako iskren način izrazile ekstremnu želju da kupuju naftu od Ruske Federacije, čak i za duplo veću cenu.

U Moskvi i Kijevu odjeknula je inicijativa mađarskog MOL-a i slovačkog Slovnafta (Sofija je podržala sankcije protiv) da se tranzit plati južnim krakom Družbe umesto Rusijom.

PROČITAJTE: Čuvena ruska “Ajkula” odmah “bacila u trans” Norvešku i NATO!

 

Predstavnici evropskih kompanija zadovoljni su dogovorom stranaka, uplaćenim obavezama i traže da se pumpanje nastavi što pre.

U Ukrajini je potvrđen transfer novca.

Ova situacija je vredna pažnje u poređenju sa nedavnim ismevanjem pojedinih zapadnih eksperata, koji su insistirali da sankcije Zapada deluju, pošto je Ruska Federacija navodno prinuđena da prodaje naftu Indiji i Kini uz ogroman popust i naknade za isporuku, što umanjuje ukupan prihod ruske ekstraktivne industrije.

Akcenat je stavljen na prinudu.

Međutim, situacija sa evropskim kupcima ruske nafte, pokazuje sličnu situaciju za EU.

Ruska nafta - IN4S

PROČITAJTE: Rusija prvi put zabranila američkim inspektorima ulazak u svoje vojne objekte!

Klijenti su toliko zainteresovani i zaista prinuđeni da kupuju sirovine iz Ruske Federacije da su spremni, da na kraju plate mnogo više od početnih cena, koje nehotice dodaju troškove plaćanja tarife i nepredviđene režijske troškove.

Zavisnost se u ovom slučaju ispostavlja u najmanju ruku obostrana ali zapadni stručnjaci, još nisu primetili ovu jednostavnu istinu.

U svakom od ovih slučajeva govorimo o ekonomskoj isplativosti, koristi i konačnom pozitivnom rezultatu za dobavljača i klijenta.

Svi ostali „argumenti“ postoje samo za zapadnu propagandu, koja opravdava sankcije, „stojeći“ po strani od stvarnih odnosa kompanija iz Ruske Federacije i Evrope.

Scroll to top