BalkansPress

Dobro došli!

Društvo za Krioniku iz Amerike tvrdi da je zamrznuto skoro 2.000 ljudi, a da je prva zamrznuta osoba bila profesor dr. Džejms Bedford, 1967. godine.

Krionika je pokušaj očuvanja tela na izuzetno niskim temperaturama, trenutno ne može da se održi u savremenoj medicini, ali postoje pokušaji da se proces usavrši da bi se u budućnosti reanimirale osobe čija su tela zamrznuta. Na taj način se može produžiti životni vek.

 

Krioničko očuvanje tela je prilično spekulativan proces, u suštini, telo treba da se ohladi na jako niskoj temperaturi da bi se sačuvalo tkivo. Nalik je na savremen proces mumifikacije. Naučnici se nadaju da će u budućnosti moći da ožive tela koja su bila podvrgnuta ovom procesu.

Tokom ovog procesa se leče bolesti koje su ubijale osobu koja je učestvovala u eksperimentu, sam proces može biti riskantan, jer nikad ne znate šta će se desiti sa kompanijom kojoj ste ostavili svoje telo i gde će ono na kraju da završi. A ne znate ni da li će proces uspeti i da li ćete uopšte biti oživljeni.

*Foto: Printscreen / Youtube / Jeff Quitney

Krionika je, još uvek, prilično eksperimentalan proces, a razlikuje se od kriogenetike.

Ove nedelje se pojavio snimak jednog od prvih pokušaja Krionike i na njemu se vidi kako je proces izgledao u samom svom začetku. Tim naučnika "Cryonic Society" iz Arizone pokazuje kako je izgledala Krionika izgledala davne 1967. godine.

 

Tečnost za zamrzavanje se ubacuje u krv i tako je menja, a telo umotano u aluminijumsku foliju se stavlja na 220 stepeni ispod nule.

Naučnici u to vreme nisu bili sigurni da li postoji život posle smrti, a osobe koje su učestvovale u eksperimentu nisu znale šta će se desiti sa njima.

Do sada, naučnici, nisu uspeli da ožive ni jednu osobu koja je bila podvrgnurta procesu Krionike, ali to ne sprečava da se tela sačuvaju nalik na mumificirana. Društvo za Krioniku iz Amerike tvrdi da je skoro 2.000 ljudi zamrznuto, a da je prva zamrznuta osoba bila profesor dr. Džejms Bedford, 1967. godine.

*Foto: Printscreen / Youtube / Jeff Quitney

Najveća nevolja sa Krionikom je to što se ledeni kristali uništavaju ćelije što čini telo nemogućim za obnovu nakon odmrzavanja.

Proces je izgledao ovako:

(BalkansPress / Iflscience.com)

Scroll to top