BalkansPress

Dobro došli!

Albanski istoričari tvrde da su Nemanjići zapravo albansko pleme Nimani, kao i da su manastir Gračanica i čuvena srpska svetinja Crkva Bogorodice Ljeviške deo njihove tradicije i istorije.

Pošto su u nekoliko navrata tvrdili da su Visoki Dečani albanski, albanski istoričari otišli su korak dalje, te sada tvrde da su Nemanjići zapravo albansko pleme Nimani, kao i da su manastir Gračanica i čuvena srpska svetinja Crkva Bogorodice Ljeviške deo njihove tradicije i istorije.

Na internet sajtu albanian.com navedeno je kako je Crkva Bogorodice Ljeviške “najstarija albanska crkva na ovim prostorima”, kao i da će Gračanica uskoro biti preimenovana u albansku crkvu Ulpijanu.

Cela priča je krajnje skandalozna s obzirom na to da istorijske činjenice govore da u vreme izgradnje ovih manastira Albanaca skoro uopšte nije ni bilo na Kosovu.Naime, kada su Turci 1455. godine popisivali stanovništvo na ovim prostorima, Albanaca je bilo samo jedan odsto.

Apsurdno je pritom i to što se Albanci uporno trude da otmu srpske manastire koje istovremeno pale i uništavaju.Dokaz za to je činjenica da kosovska policija i Kfor neprestano čuvaju Pećku patrijaršiju od Albanaca, jer danonoćno prete napadima.

(Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top