BalkansPress

Dobro došli!

Četvoročlana porodica iz Arizone deklarisala se kao transrodna - otac, majka, ćerka i sin. Daniel Herot (41), biološki roditelj oboje transrodne dece, rođen je kao žena, a sada je muškarac, dok je njegova verenica Širli Ostin rođena je kao muškarac a sada je žena! Čak i ćerka i sin tvrde da im je rođenjem dodeljen "pogrešan" pol!

- Cela porodica je u tranziciji. To je kao da si ponovno rođen, kao da sve proživljavaš po prvi put. I moja deca polako postaju ono što su uvek želela da budu - kaže Daniel za Dejli Mejl, prenosi 24sata.

 

Njihov sin, 11-godišnji Mejson, rodio se kao devojčica, ali sada transrodni dečak. Ćerka Džošua ima 13 godina i iako je rođena kao dečak sada se oblači i ponaša kao devojčica.

- Imala sam 6 ili 7 godina kada sam počela da shvata da živim u pogrešnom telu - kaže Džošua.

Daniel kaže kako je većinu života živeo kao žena, ali da se se nikad u tom telu nije osećao ugodno. Venčao se, rodio dvoje dece, ali se i dalje nije dobro osećao.

 

Prošle godine kada mu je Džošua rekao da želi da se pridruži devojčicama koje su izviđači, Danielu se svet ozario.

- Napokon sam si priznao ko sam kada sam shvatio da i moja deca kroz to prolaze. Znam da je to istina jer i ja sam prolazio kroz isto - kaže Daniel koji je se zatim pogledao u ogledalo, ošišao kosu i konačno obukao odeću koja mu pristaje.

Džošua, Mejson i Daniel su se sprijateljili sa Širli Ostin koja je volontirala u grupi podrške roditeljima transrodne dece. Njihov se odnos razvio u pravu ljubav.

- Bilo je mi otkriće kada sam videla da će me oni razumeti zbog onog što jesam. Osećam se voljenom - kaže Širli.

(BalkansPress / Alo.rs)

Scroll to top